21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Операция „Плюшено мече“ търси благодетели, които да подарят за Коледа дрехи и обувки на децата от ЦСОП „Стефан Василев“ в Свиленград. Акцията се провежда в общината за поредна година, като в нея бяха включени 79 потребители от Дневния център за деца с увреждания „Надежда“, Центъра за настаняване от семеен тип и ЦСОП.

За първите две институции списъците са изпълнени, но все още има 23 деца от „Стефан Василев“, които очакват да получат своя мечтан Коледен подарък. Ето тук може да научите от какво имат нужда и да допринесете за повече детски усмивки.

Впрочем, операция „Плюшено Мече“ е доброволческа инициатива, която поставя скромното си начало преди 15 години с един дом за деца в неравностойно положение в Бургас. В основата на кампанията стои Михаела Стойкова. Учила е в Лондон, където участвала в подобна инициатива. През тези 15 години са били раздадени над 75 000 подаръци, а инициативата набира толкова сила, инерция, подкрепа, любов, доброволци и дарители, че завладява цяла България. От едва няколко доброволци в началото, днес те наброяват повече от 200 – 40 регионални отговорници и техните помощници. Отговарят за близо 10 000 бенефициента и техните мечтани, персонални подаръци и поддържат комуникация с директори от 450 социални услуги в страната и над 20 000 дарители + безброй куриери.