27
Вт, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Афектиран баща нападна директорката на детска градина “Радост” във вторник следобяд. 43-годишният К.В. ударил Тодорка Хърсева в лицето на входа на учебното заведение. Жената паднала на земята, при което си счупила тазобедрена става и кост на левия крак. По спешност тежко пострадалата била откарана в София в болница «Пирогов» . Оперирана е и вече се чувства добре. Дори намира сили да вдъхва кураж на колегите си.

Нападателят бил задържан до 24 часа, има образувано досъдебно производство, казаха от полицията. Едва след приключване на разсладването можело да бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда, заявиха от прокуратурата.

Вероятната причина за бруталната постъпка е случка отпреди десетина дни. В няколко групи в социалната мрежа Фейсбук бащата беше качил клипче, в което се караше с работещи в детското заведение. На видеото той крещеше на служителки и настояваше да дойде директорката. В коментар в поста си беше написал, че детето му било ударено, паднало на земята и от стрес се напикало в гащите. Дрехите на 3-годишния му син били скрити, за да бъдат изчистени и прикрити следите. 

По време на скандала в детската градина била извикана полиция, която да го усмири. След инцидента К. В. спрял да пуска детето си на детска градина и на свой ред подал сигнал и до     прокуратурата. Въпреки това се решава и на саморазправа. От написано от него на стената му във Фейсбук проличава, че не съжалява за действията си.