25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Гимназисти от ПГССИ "Христо Ботев" бяха отличени в национални конкурси, съобщават от школото. 

Дванадесетокласничката Карина Василева зае второ място в ХV Национален конкурс "Фотоприказки", провел се в Кърджали. Осмокласникът пък Петър Янков спечели специалната награда на вестник "Нов живот" от същата надпревара.

Иванина Иванова е сред наградените в шестото издание на Националния ученически конкурс за историческа памет „Будител”. Десетокласничката се класира на трето място в категория „Презентация“.

Надпреварата се организира във Варна по инициатива на Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия и под патронажа на кмета Иван Портних. Над 300 деца от 45 населени места в страната взеха участие с рекорден брой индивидуални и колективни проекти – общо 220, в шест категории: доклад, есе, видеоесе, презентация, видеофилм и драматизация.

Награждаването се проведе в рамките на Националната ученическа конференция на тема: „Ода за свободата” ”. Участниците почетоха делото на Паисий Хилендарски и 260-та годишнина от написването на „История славянобългарска” с факелно шествие.