28
Сря, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Вендинг машина, поставена точно до входа на Детските ясли в Свиленград, разплака доста малчугани този следобед, видя наш репортер.

Машината е пълна с пластмасови топчета, в които пък има миниатюрна играчка. Срещу скромната сума от левче пуска така желаната от малчуганите топка. 

Но не всеки родител е съгласен да даде пари за такива "глупости". Други пък не очакваха да се натъкват на такъв абсурд и не носеха монети у себе си. При отказа да пуснат стотинка се започваше дърпане, тръшкане и рев от страна на отрочетата. Възрастните пък нервно коментираха, че в такава ситуация може да попаднеш само в България и се чудеха кой е допуснал това.

"Старият мост" се обърна с въпрос към Общинската администрация кой е позволил да се постави машина за топчета точно до входа на Детско учебно заведение. От ОбА реагираха светкавично на сигнала, като лично кметът арх. Карчев се зае със случая. 

След проверката се оказало, че има подписан договор за наем на тротоар, но е допусната грешка, която следва да бъде поправена. От ОбА, които са против такова съоръжение да стои до входа на учебно учреждение, гарантираха, че то ще бъде преместено, както ще се случи и с останалите до другите детски градини. 

Но и до днес (10 ноември) това все още не се е случило. Дали собственикът на машините ще приеме компромисен вариант да ги премести, въпреки сключения договор с Общината, зависи от собствения му мироглед. 

Пред "Старият мост" притежателят на вендинг съоръженията сподели, че са поставени с благотворителна цел. Голяма част от монетите в тях отивали за детските заведения, пред които са монтирани. Ако бъдат преместени, нямало да даряват сумите, а градините страдали от безпаричие и имали нужда от тези средства.