28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково обяви традиционен конкурс за коледна украса, изработена от отпадъчни материали. Така ще бъде отбелязана Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която е от 19 до 27 ноември.

В надпреварата могат да участват деца от всички училища, детски градини, учебни центрове и центрове за извънкласни занимания от областите Хасково и Кърджали. Целта е да се научат подрастващите да използват отпадъците от дърво, метал, хартия, найлон, пластмаса и др. по подходящ начин, за да се намали замърсяването на околната среда.

След като изработят своите коледни играчки, учениците трябва да ги снимат и изпратят на електронната поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Екоинспекцията ще публикува материалите на фейсбук страница си: РИОСВ–Хасково, а последователите на страницата ще могат да оценят по достойнство най-оригиналната коледна украса с харесвания на всяка една от снимките.

Конкурсът ще продължи от 19 ноември до 27 ноември. През това време учениците следва да изработят от отпадъчни материали своите коледни играчки и изпратят техни снимки. РИОСВ – Хасково ще ги публикува и ще очаква оценките на последователите до 5 декември, след което ще обяви и победителите.

Изработилият най-оригинална коледна украса от отпадъчни материали ще получи специална грамота и награда от директора на РИОСВ – Хасково. Грамоти и награди ще има и за най-активните училища, детски градини и учебни центрове.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) насърчава всички европейци и не само да провеждат действия за повишаване на осведомеността относно устойчивото управление на ресурсите и отпадъците през една седмица през ноември. Тази година посланието на инициативата насърчаване на намаляването на потреблението, повторното използване на продукти и материали и рециклирането на отпадъци.

 

Снимка: Интернет