25
Вт, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Гл. комисар Николай Николов получава високото отличие заради безрезервната си помощ към общината в тежки моменти

Да удостоят с почетния знак на Свиленград директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. ком. Николай Николов решиха общинските съветници. Предложението дойде от председателя на ОбС Георги Еленков и бе прието с пълно единодушие.

То е признание за безрезервната помощ на Николов към общината ни в тежки моменти и е във връзка с приключване на трудовата му дейност. В края на ноември комисарят ще навърши 60 години, което е пределната възраст за работа в МВР. Той е начело на дирекцията от 2006 година.

Гл. ком. Николай Николов бе неотлъчно до свиленградчани по време на голямото наводнение на 6 февруари 2012 г. Той спомогна не само за потушаването му, но и за възстановяване на щетите след това. С доставката на два мощни агрегата осигури аварийно електроподаване, когато токът за целия град бе прекъснат и отводнителните помпи можеха да спрат да източват водата от улиците. Решение, което буквално спаси града от по-голямото му заливане. Комисар Николов винаги е бил в най-трудните моменти на територията на общината, подпомагал е общинския кризисен щаб при решаване на многобройните тежки ситуации и е съдействал за осигуряване на допълнителна техника, личен състав и други необходими дейности. Лично е ръководил голяма част от тежките пожари в Сакар. Основно с негово съдействие беше санирана сградата на Пожарната в Свиленград. Лично е съдействал на доброволците от местното формирование да обменят опит в Кобленц (Германия) в един от най-модерните обучителни центрове за доброволци, както е и защитил идеята за изграждане на учебно-тренировъчен център в с. Генералово. По негово предложение община Свиленград ще кандидатства по проект за устойчив град по отношение на справянето с бедствия и аварии.

Почетният знак на Свиленград ще бъде връчен на гл. комисар Николай Николов лично от председателя на ОбС-Свиленград Георги Еленков.

 

Снимка: DIR.BG