13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов удостои с плакет и грамота пенсионирали се учители от региона за заслуги в образователната система. Сред тях е и Анка Атанасова –бивш директор на СОУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград, което утре тържествено чества 100 години от основаването си.

Церемонията по награждаването се състоя днес в зала "Марица" на Областна администрация-Хасково. Събитието се организира за втора поредна година, припомни началникът на РУО-Хасково - Веселина Павлитова.

В навечерието на Деня на народните будители тя поздрави учителите за техните неуморни усилия през годините и за заслугите им в учебното дело. Учителството е призвание, защото искрата, която пали в детските очи още от първата училищна скамейка, гори за цял живот. Неугасващите усмивки и будните погледи на учениците са най-голямото признание за работата Ви, както и тяхната реализация като достойни граждани на България, каза в словото си областният управител.

Отличени бяха 10 учители от област Хасково. За висок принос в сферата на образованието те получиха и поздравителен адрес и цветя от РУО-Хасково.