25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

В духа на 1 ноември – Деня на народните будители, Лайънс клуб Любимец предприема инициатива, с която да дари книги на учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Малко градище, съобщават от клуба.

Кампанията ще премине под надслов „Дари книга“, а идеята е да насърчи четенето и любовта към книгите на децата.

Книгите ще бъдат в различен жанр, съобразени с възрастта на учениците – детски книжки, приказки, разкази от български и чужди автори, енциклопедии, художествена литература и др. С този акт дамите от клуба се надяват да предизвикат допълнителен интерес сред учениците към различните литературни произведения, да разказват и да разсъждават върху тях.

Няколко дни по-късно, във връзка с отбелязване на Световния ден на зрението, дамите от клуба организират и спонсорират очни прегледи за близо 80 деца от община Любимец.

Прегледите на очите ще бъдат безплатни за всички първокласници и ще се проведат на 7 ноември в предварително подготвени кабинети във всяко едно от училищата. Обследванията ще се извършват от висококвалифицирани специалисти от клиниката по офталмология към УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив.

Кампанията се провежда с цел превенция на детското очно здраве. Редовните очни профилактични прегледи на децата са изключително важни. Идеята е от ранна детска възраст да бъдат открити и лекувани проблемите с очите сред подрастващите, ако има такива.