17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Уважаеми съграждани,

поздравявам Ви със 110-годишнината от освобождението на Свиленград и началото на Балканската война - справедлива кауза за обединение на всички българи в една държава.

Само на 5 километра от границата на свободата остава Свиленград и копнее за нея 34 години след Освобождението на България. Благодарение на героизма на българската армия на 5 октомври 1912 г. нашият град влиза в пределите на Майка България.

Днес изразяваме безкрайната си почит и пламенно пазим паметта за хилядите български войници и офицери, отдали живота си за свободата на поробените си братя и сестри, с признателност и благодарност се прекланяме пред тяхната саможертва.

В нашата история имаме много примери за величие и знаци за храброст и безсмъртие. Нека пазим ревностно спомена за тях, защото историческото ни наследство е наше безценно богатство! То ни вдъхва гордост и увереност, че можем да се справим с превратностите на живота, дава ни сила да градим бъдещето си и смелост, за да преодоляваме трудностите.

Пожелавам Ви светли мирни дни, изпълнени с благоденствие и успехи. Да посрещнем големия празник с радост и оптимизъм, сплотени като дедите ни в името на святата идея - Свиленград да пребъде! Честит празник!

Арх. Анастас Карчев

Кмет на Община Свиленград