17
Сря, Юли
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Трудноподвижните могат да гласуват в осем от секциите в Свиленград и една в Любимец

 Според предварителните списъци гласоподавателите в Свиленградско са 18 735 души. От тях 15 525 са от общинския център, а 3 210 – от селата, съобщи секретарят на ОбА и ръководител на екипа за организационно-техническа подготовка на изборите Надя Пеева.

Най-малко регистрирани по постоянен адрес има във Варник – двама, които ще пуснат бюлетината си в Сладун. В Маточина пък гласоподавателите са шестима, като също ще гласуват в Сладун. Седем са с право на глас в Пашово, като те ще упражнят правото си в Щит. Кметските наместници ще организират извозването им.

Поради ниския брой на пациентите в МБАЛ-Свиленгпад избирателна секция там няма да има. Иначе, утвърдените секции в общината са 43. Подвижна урна няма да има, но за избирателите с увреждания са пригодени за гласуване осем секции – всички в СУ „Д-р Петър Берон“ и №2 в клуб „Марица“ на ул. „Ген. Струков“ 15. Община Свиленград е осигурила транспорт за придвижване до горепосочените СИК за целите на гласуването на хора с увреждания на опорно – двигателния апарат или зрението, както и телефон за връзка: 0379743147; 0886000719 с дежурен представител, който ще приема заявки за помощ.

По повод коментари в социалните мрежи, че в списъците с гласоподаватели имало починали преди години лица, Надя Пеева подчерта, че това било невъзможно. „Не допускам, че починали лица фигурират в списъците. Вероятно имаме дублиране на имена, тъй като егн-тата не се оповестяват публично“, заяви Пеева.

В Любимец секционната избирателна комисия за гласуване на хора с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението е във фоайето на НЧ „Братолюбие – 1884“ на пл. „Трети март “ № 1. Община Любимец е осигурила транспорт за придвижване на трудноподвижните избиратели. Телефонът за контакти е 0882/ 95 67 02, 0884/ 97 25 35 , 0886/ 11 44 19.

Общо 20 са секциите в общината – 11 в Любимец и 9 в селата. Има и една подвижна урна. Най-малко са гласоподавателите във Васково, Йерусалимово и Дъбовец.