30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кметът на Свиленград Анастас Карчев заедно с дамите от Лайънс клуб „Свилена“ и още доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден“.

Те събираха отпадъци по поречието на Марица – от метан станцията до библиотеката. Впечатление на всички направи, че, колкото повече се доближаваха до централната част на града, толкова боклуците ставаха повече.

Анастас Карчев отбеляза важността на кампанията, която е насочена към гражданите. „Когато човек участва лично, се замисля преди да хвърля отпадъци извън съдовете, предназначени за тази цел“, заяви градоначалникът, като изтъкна огромните усилия на общината за нулеви отпадъци. Той призова гражданите да полагат усилия в изчистването на града ни не само днес, а да го пазим чист ежедневно.

Община Свиленград не за пръв път се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден“. Кметството осигурява безплатни чували и ръкавици за всички доброволци. Точките, които хората са заявили за почистване са около двете площадки на Граничар, околовръстния път и поречието на р. Марица. Малките футболисти и родителите им вече почистиха районът около стадиона в кв. Гебран