17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Делегация от община Свиленград, водена от кмета арх. Анастас Карчев, беше на работно посещение в община Кръшко, Словения.

Визитата се организира в рамките на проект „Умения за здраве и спорт в малки европейски общности" (SKILLS FOR HEALTH & SPORT IN EU SMALL COMMUNITIES) по програма ERASMUS+ Sport, в който Свиленград е партньор на общините Галянико - Италия, Виана до Алентежо - Португалия и Кръшко – Словения.

Партньорите по проекта от България, Италия и Португалия имаха възможността да посетят и да се запознаят със спортната, енергийната и културната инфраструктура на община Кръшко в Словения. Там се проведе среща между кметовете на Свиленград, Галянико и Кръшко. На кръгла маса участниците от всички страни обсъдиха полезни практики в сферата на спорта, иновативни подходи за развитието на спортните занимания в общините и бъдещи възможности за съвместна работа. Анализираха актуалната ситуацията в Европа относно развитието на спортната култура сред населението. Всички партньори се включиха в традиционно събитие „Европейска седмица на спорта”, организирано от община Кръшко.

Предстои да се проведе последното събитие в рамките на проекта, което е планирано за месец октомври в Галянико, Италия.