30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Убитата В.П. от Свиленград оставя сираче 9-годишно момиченце, научи stmost.info. Жената е от кв. Гарата, но от години живее в Стара Загора.

Трагедията се разиграва в дома ѝ на ул. „Хан Аспарух“ 4 в Града на лепите, който обитава с убиеца и баща на детето ѝ.

„24 часа“ посочва, че мъжът е ефрейтор от Инженерните войски в Стара Загора, наемен войник. След като прострелва смъртоносно съпругата си, се самоубива със същото оръжие. Дъщеричката им по това време била на гости на баба си.

По неофициална информация трагедията е заради лична семейна драма. 

Шефът на военната прокуратура в Пловдив полковник Христо Анчев, който дошъл на място на адреса, където се разиграва кървавото престъпление, потвърдил пред "24 часа" за наличието на два трупа в апартамента, но отказал повече подробности с аргумента, че следствените действия продължават и все още нищо не било потвърдено категорично. Утре, сряда (17 август), се очаква официална информация по случая.

Сигналът за инцидента е подаден днес около обяд от майката на В.П., която от два дни не можела да се свърже с дъщеря си. До късно през деня входът, в който двойката живеела под наем на квартира, останал под охраната на военна полиция, видял на място репортерът на "24 часа". Според слухове, жената била убита с 3 изстрела - един предупредителен и два в тялото, а самоубиецът още стискал пистолет във вкочанената си ръка, когато дошли разследващите. 

Отделно военна прокуратура ще поиска информация от МВР в Стара Загора дали тези хора досега са подавали жалби или друга информация за домашно насилие.

„Старият мост“ изказва своите най-искрени съболезнования на близките на В.А.