23
Чет, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Минко Ангелов встъпи в длъжност като областен управител на област Хасково. Днес той прие поста от досегашния областен управител Катя Панева.

"За мен е чест и отговорност за четвърти пореден път да поема поста областен управител на област Хасково, назначен от служебния кабинет на президента на България Румен Радев. Използвам случая да му благодаря за гласуваното доверие и като оценка за изпълняваните от мен ангажименти в предишните служебни правителства", бяха първите думи на Минко Ангелов.

"Оттук нататък ви чака само работа.Това, което трябваше да бъде свършено, е свършено", лаконична бе Катя Панева, след което тя накратко запозна Минко Ангелов с предстоящите и текущи задачи. Той от своя страна й благодари.

"Изключително важно е да върнем доверието в държавните институции и изборния процес. Хората трябва да разберат, че от техния глас зависи бъдещето на децата и внуците им и на България. Ще надграждаме постигнатото, но и ще бъдем безкомпромисни към порочни практики за контролиран и купен вот. Основният ни приоритет и задача е да организираме и проведем честни, прозрачни и професионални избори", категоричен бе новият областен управител на област Хасково.

Минко Ангелов е бил областен управител на Хасково в периода февруари – май 2017 г., както и в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Хасково през 2012 г. – 2014 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.