23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Детска педагогическа стая за работа с деца и родители ще заработи в село Левка, съобщи пресаташето на ОбА Калина Райкова.

Днес с решение на общинските съветници общината предостави на Районно управление на полицията в Свиленград подходящо помещение за безвъзмездно ползване за срок от 10 години. Помещението се намира на първия етаж в сградата на кметството в село Левка. То ще бъде обзаведено и оборудвано със средства от бюджета на община Свиленград по Закона за държавния бюджет на Република България.

За първи път се създава детска педагогическа стая в населено място извън общинския център. Село Левка е едно от големите села в общината. В него се намира защитено средищно училище – ОУ „Христо Ботев”, в което се обучават около 150 деца. Общината извозва учениците от 12 съседни села. Освен ученици от 1 до 7 клас в него се обучават и деца от 4 до 6 години в две целодневни групи за задължително предучилищно образование.

Предоставянето на самостоятелен кабинет на инспектор детска педагогическа стая в селото ще подпомогне превантивната дейност сред учащите се в селските райони на общината. Ще има възможност за индивидуална работа в удобно за местните хора време. Ще се подобри комуникацията с деца в риск от отпадане от училище и техните родители, ще се работи на място с проблемни деца и младежи, както и с деца - обект на престъпно посегателство или малтретиране.