13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Почти 300 хил. лв. допълнителни приходи за бюджета събраха публичните изпълнители от НАП в Хасково, след продажби на активи през първото полугодие на 2022 г., съобщават от приходната агенция.

Става дума за недвижими имоти, превозни средства и вещи, обявени на търг заради данъчни и осигурителни задължения на досегашните им собственици. С приходите от реализираните търгове изцяло или частично се погасяват неплатените в срок данъци и осигуровки, обясняват от офиса на приходната администрация в Хасково.

От там уточняват, че най-много – близо 180 хил. лв. са събрани от продадени недвижими имоти. Публичните изпълнители са продали още леки и товарни автомобили, ремаркета, машини и съоръжения за производството, и различни дребни движими вещи. Приходите са от общо 26 търга с реализирани продажби за периода от началото на годината до края на юни, а през август НАП Хасково отново ще предложи десетки превозни средства и няколко интересни имота в областта.

Всяка продажба с подробностите към нея: характеристика и снимки на актива, състояние, първоначална цена, срокове за подаване на ценово предложение и срокове за внасяне на депозит за участие в търга, се публикува в електронния Портал на Националната агенция за приходите на интернет адрес https://sales.nra.bg/ . https://sales.nra.bg/ . Активите са групирани в 4 основни категории, а към всяка обява има телефон за контакт с публичния изпълнител, водещ продажбата.

От офиса на НАП в Хасково препоръчват, за да не стига до подобни действия от страна на публичните изпълнители, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“.