25
Чет, Юли
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Лятна ръкоделница учи деца да бродират, плетат и тъкат, интересни са и заниманията по моделиране с глина.

Организатор на програмата за работа с деца „Лято в музея” е Историческият музей със съдействието на Общинска администрация Свиленград. В края на месеца в Артгалерията ще бъде открита изложба с творбите на децата.

Всеки работен ден лятна занималня в Центъра по проблемите на детската личност помага да се усъвършенства четивната техника на децата, уменията за смятане и писане. Занимания с тихи игри - шах, домино, пъзели, рисуване, моделиране запълват ваканционните дни.

Всяка сряда "Филмово лято в библиотеката" кани децата на прожекции на детски анимационни и игрални филми .

Посещавани са и летните детски занималня по рисуване, четене на книги, занимателни игри, организирани от читалище "Васил Левски 1933" в кв.“ Кап. Петко войвода“ и читалище "Изгрев 1928" в село Сладун. Те ще продължат до 1 септември, е вписано в програмата за ваканционните форми и инициативи, изготвена от просветното министерство.

До края на август волейболният клуб „Любимец 2010“ предлага тренировки за учениците, които се интересуват от този спорт. СУ “Ж.Терпешев“ организира футболни мачове на стадион „Любимец“ четири пъти в седмицата.

СМ