25
Вт, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Грамота „Учител на годината 2022“ получи номинираната от ОУ „Иван Вазов“ - Галина Вълканова, в 28-ия общински конкурс на Синдиката на българските учители в Свиленград, съобщават от школото.

Отличието се връчва „за постигнати високи резултати, всеотдайност и професионализъм в системата на общинското образование“. Освен грамота, Синдикатът връчва и материална награда.

Галина Вълканова е учител с 9 години педагогически стаж, преминал изцяло в ОУ „Иван Вазов“, най-напред като учител в занималнята, а понастоящем – учител на III б клас. Галина Вълканова притежава задълбочена професионална подготовка, квалификационна степен – магистър и защитена III ПКС. Ползва се с авторитет сред колегите, учениците и техните родители. Класен ръководител е и инициатор на педагогически иновации.

Работи по проект „Занимания по интереси“. Умее да мотивира учениците си. През май 2021 година класът й участва в конкурс по писане под диктовка, организиран от Института за български език „Андрей Петканчин“ и зае призово място. През настоящата година, III б клас под ръководството на класната си, участваха в конкурса „Книговище“ и получиха титлата „Читатели на годината“, а един ученик е сред шампионите по четене.