25
Чет, Юли
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

С грамоти и медали от две творчески надпревари се завърнаха деца от Центъра за специална образователна подкрепа (ЦСОП) „Стефан Василев“ в Свиленград.

По традиция единствената в област Хасково „Хлебна къща“, която е към ЦСОП и е асоцииран член на „Мрежа Хлебни къщи“ –България, се включи в ХХIII Национален ученически празник „За хляба наш…“- Благоевград. Учениците със специални образователни потребности, под ръководството на сертифицираните хлебни терапевти Христина Алексиева и Зоя Михалева, се представиха с пищна изложба от хлебни изделия, фигури от солено тесто и други арт хлебни произведения. В подготовката за участие чрез съвместно месене, печене и изработване на фигури се включиха и учениците от професионалните паралелки към ЦСОП. За положения труд и старание десет деца получиха грамоти.

Други възпитаници на „Стефан Василев“ пък се включиха в национално състезание по озеленяване и цветарство, провело се в Бургас. В цветната надпревара участваха 19 отбора, от които 6 бяха от деца със специални образователни потребности.

Учениците Аглая Генева и Георги Карнобатлиев заедно със своите ръководители Нина Димитрова и Ваня Казазян сътвориха прекрасни цветни аранжировки. Те изработиха букети микс и аранжировка от пролетни цветя.

За положените творчески усилия отборът получи грамота, а участниците - медали, грамоти и сертификати. Те им бяха връчени от Маргарита Гатева – началник отдел в дирекция „Професионално образование и обучение”- МОН, чиято е основната идея за участието на ученици със специални образователни потребности в Националното състезание.