25
Вт, Юни
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Викторина „И мойте песни все ще се четат...“ донесе безплатна екскурзия на четвъртокласници от иновативното IОУ „Иван Вазов“ в Свиленград.

Състезанието се проведе днес и бе част от многобройните инициативи за патронния празник на школото. То включваше въпроси, свързани с талантливия писател, чието име носи образователното средище. В надпреварата се включиха всички четвърти класове. Децата бяха отлично подготвени и показаха завидни знания. Викторината бе изключително оспорвана, но като във всяко състезание, победителят бе един. С пълен актив от точки на първо място се класира IV А клас с класен ръководител Огняна Цветкова. Наградата по инициатива на директора на училището Ася Райкова е екскурзия до Хасково и Александровска гробница.

В края на надпреварата всички деца в един глас изпяха „Де е България“ по текст на Иван Вазов и положиха цветя на паметника му в двора на училището си.

Впрочем, от IОУ „Иван Вазов“ канят всички желаещи да посетят утре (28 април) благотворителната изложба „Това сме ние“, включваща творби на даровити вазовци. Тя ще бъде открита в 17:30 ч. в читалище „Просвета – 1870“, а събраните средства ще бъдат в подкрепа на Никол Джемперлиева.

Последната от инициативите за патронния празник, сред които бяха още радио предаване, презентации, тематични уроци, историческа игра на крепостта край Маточина, щафета и др., е концерт-спектакъл „Бъди благословена, земя българска“ с участието на учениците от третите класове. Музикалната проява е на 29 април от 17:30 ч. в читалище „Просвета“.