01
Пет, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Стоян Атанасов отговаря за организацията на семинари и конференции в ELSA Plovdiv

Свиленградчанинът Стоян Атанасов от две години насам е един от вицепрезидентите на най-голямата международна организация на студентите по „Право“ – ELSA.

Той е част от ELSA Plovdiv, която е локална група на основната ELSA Bulgaria, намираща се в София.

В общи линии ELSA е създадена от студенти и за студенти, като дейността й се изразява в организирането на куизове, съдебни възтановки, правни състезания, семинари и др., сподели Стоян пред stmost.info. „Управлява се от Управителен съвет, който включва осем души, като всеки е с различна длъжност и различни функции. Моята позиция в ELSA е вицепрезидент семинари и конференции, тоест аз представям идеи и организирам събития в полза на студентите по „Право“ не само в Пловдив, но и в другите градове, където има Юридически факултети“, разказа още свиленградчанинът.

Последното и най-голямо събитие, което е организирал, е ,,Moot count competition” - състезание по права на човека. В него взели участие както студенти, така и ученици, разделени на отбори по двама. Те трябвало да подготвят пледоарии и за двете страни в съдебния процес. Състезанието започнало с коктейл в хотел ,,SPS”, втория ден били груповите кръгове, които се провели в Математическата гимназия в Пловдив, а полуфиналите и финалите били в залите на Апелативен съд - Пловдив.

Впрочем, Стоян е трети курс студент по „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Средното си образование завършва с отличие в специалност „Селски туризъм с усилено изучаване на английски език“ в ПГССИ „Христо Ботев“. Учителите му го помнят като прилежен и отличен ученик. Като студент продължава да се доказва с успехите си. Освен вицепрезидент, е и координатор на клуба по дебати към университета. Участвал е в четири конференции за писане на разработки на правна тематика. Стажант е в кантора.