30
Чет, Май
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Теодор Тодоров за втори път е отличен в творческата надпревара

 Седмокласникът от IОУ „Иван Вазов“ Теодор Тодоров бе награден в регионалния ученически фотоконкурс „Аз обичам природата“.

Снимката на свиленградчанина „Удивителната богомолка“ бе обявена за фаворит на един от членовете на журито – Мариана Йорданова, която е бивше пресаташе на РИОСВ – Хасково, действащ педагог и администратор на НФ „Моето дете“ и Фейсбук страницата „Приятели на природата“.

Официалното връчване на наградите бе днес (20 април) в двора на Център за развитие „Интелект“ в Хасково. Всички отличени получиха грамоти, къщички за птици, плодни дръвчета, бутилки за вода с филтър и пъзели на еко тематика.

В надпреварата тази година участваха рекорден брой фотографии – 244, на 138 ученици от 23 училища от областите Хасково и Кърджали. Тя се провежда за 12-а поредна година, като за първи път организатори са Център за развитие „Интелект“- гр. Хасково и НФ „Моето дете“ по повод Международния ден на Земята- 22 април.

Благодарим за прекрасните творби на всички участници, надяваме се снимките да достигнат до повече хора, а посланията им да докоснат много сърца, посявайки любов към природата, заяви по време на награждаването Мариана Йорданова. Тя отбеляза, че откакто съществува конкурсът много са малко участниците, които да бъдат наградени повече от веднъж, визирайки Теодор. През 2018 г. свиленградчанчето спечели второ място със снимката си „Любовта на гълъба“.