21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

След кратко прекъсване, в сградата на Полицейски участък Любимец отново ще се приемат заявления за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки.

Считано от 6-и април всяка сряда от 08:30 до 13:00 часа и от 14:00 до 17:30 часа служител на сектор „Български документи за самоличност“ ще обслужва гражданите, желаещи да им се издадат нови лични документи. 

От пресцентъра на МВР съобщават още, че всички гаждани на Р България са длъжни да подновят личните си карти в срок до 30 дни след изтичане на валидността им. За паспортите е предвиден срок до 3 месеца от изтичане на валидността им документа да се върне в службата, която го е издала. При неспазване на тези срокове се съставя акт за административно нарушение по чл. 31 ал. 2 или чл.49 ал 3 от Закона за българските лични документи (ЗБЛД) и се дължи глоба.

От началото на годината в ОДМВР Хасково са констатирани 2991 нарушения на ЗБЛД, като около ¾ от тях са за неподновени в срок лични карти или непредадени в срок паспорти.

Напомняме, че всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg