23
Вт, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Призови места на регионалния кръг на националното състезание по английски език “Spelling Bee 2022” завоюваха Едита Жусуфи и Маргарита Грозева от свиленградското IОУ „Иван Вазов“.

Той се проведе в Пловдив, като в него се включиха 60 деца от южна България. До този етап двете достигнаха, след като се представиха отлично по време на училищния кръг.

В него Едита се класира втора и на регионалното състезание на подгласниците премери знания с всички ученици, заели втори места на “Spelling Bee 2022” в училищата си. Тук тя отново спечели сребърен медал. Въпреки отличната подготовка, която показа, нашето момиче няма да продължи към националния етап, където отиват само първите от кръга на „подгласниците“.

Като класирала се на първо място в училищния етап, Маргарита Грозева се състезава в регионалния кръг на шампионите. Тя също показа завидни знания по английски език и успя да се нареди на трето място. За съжаление, не продължава напред в надпреварата, тъй като на национално ниво отиват първите двама.

От ОУ „Иван Вазов“ споделиха, че са изключително горди с успеха на Едита и Маргарита. Нашите ученици успяха да впечатлят съдийските екипи с отличната си подготовка, увереност и силна мотивация, похвалиха възпитаниците си преподавателите им по английски език.

Впрочем, целта на “Spelling Bee” е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Националното състезание по правопис на английски език се организират от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюс“ в партньорство с Фондация „Америка за България“. Надпреварата се подкрепя от Министерството на образованието и науката и Посолството на САЩ.