13
Съб, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Ангел Абаджиев се класира девети от общо 232-ма участници

Десетокласникът от свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“ Ангел Абаджиев е сред полуфиналистите на международната олимпиада по английски език HIPPO.

От общо 232-ма участници той се нарежда на девета позиция, като е само с 2,5 точки по-малко от първите трима, постигнали 84, 5 т. От трето до седмо място пък точките са 83, а Ангел е събрал 82 т.

Полуфиналът ще е на 26 -27 март и 7 – 8 април. Ако свиленградчанинът се представи отново отлично, ще отиде на национален кръг, който следва да се проведе в различните държави от май до юни. Финалът ще е на 29 – 30 септември в столицата на Италия Рим.

Ръководството на училището поздравява всички ученици, участвали в олимпиадата, и пожелава на Абаджиев и неговия ръководител – старши учител Алексия Лилянова, успех в по – нататъшната надпревара!

Впрочем, първото издание на олимпиада се е провело през далечната 2013 г. Тъй като броят на участващите ученици нараства през годините, през 2016 г. бе въведен полуфинален кръг. Изданието за 2021 г. имаше 182 финалисти от почти 50 различни страни и се проведе както онлайн, така и на място.