22
Сря, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Най-късно до края на деня водоподаването в Свиленград ще бъде възстановено. Това съобщиха пред “Старият мост” работници на ВиК, опитващи се да отстранят проблема.

Те споделиха, че аварията е изключително сериозна - на главния хранителен водопровод, като заради корозия се е спукала тръба. Увериха ни, че правят всичко по силите си да отстранят повредата, като има възможност това да се случи и до 1 – 2 часа. След отстраняване на аварията е възможно помътняване на водата, подчертаха от ВиК.

Добре че много от нас са с хидрофори, коментираха свиленградчани. Както “Старият мост” писа преди време, 1/3 от домакинствата тук са със собствени водоизточници. Причината хората масово да набиват сонди е високата цена на водата. Те заплащат само т. нар. канална вода. Цената е 64 ст. с ДДС за един кубически метър. Тоест, ако едно домакинство с хидрофор употребява 20 куб.м вода на месец ще заплати на ВиК 12,80 лв. за ползване на отпадната канализация. Същото количество от ВиК мрежата за питейна вода ще му струва точно 70,20 лв.