Общество
Инструменти
Шрифт

С различни инициативи училищата на територията на община Свиленград почетоха Националния празник на България – 3 март.

За втора поредна година от покрива на най-голямото школо тук СУ „Д-р Петър Берон“ бе спуснато 16-метров трибагреник. С над 60 знамена бе украсена цялата сграда. „По този начин изразяваме гордостта от това, че сме българи, че традицията и паметта са сила. Националният празник е повод за размисъл, надежда и вяра в доброто“, споделиха от учебното заведение.

От IОУ „Иван Вазов“ пък отбелязаха празника с видео рецитал „България – това съм аз!“. В него се включиха децата от клуб „Художествено слово“ към училището. Видеото може да видите тук.

Като всяка година и тази от ПГССИ „Христо Ботев“ не пропуснаха да почетат 3 март. Верни на стила си всеки път да бъдат креативни сега ученици, облечени в народни носии, раздаваха на своите връстници знамена и закрепиха на дрехите им стикери с надпис „Аз обичам България“. Бъдете здрави и се гордейте, че сте българи, пожела председателят на Ученическия съвет Костадин Ангелов. „Родолюбието не е отживелица! Нека с мисъл и дело доказваме, че сме достойни за свободна България, която уверено защитава мястото си на световната карта. Нека не преставаме да вървим напред, но да вървим заедно и с една обща мисъл – най-далечното стига, който има къде да се върне“, допълни той.

144 години свободна България отбелязаха и учениците от ОУ „Христо Ботев“ в с. Левка. Програмата включваше рецитал на патриотични стихове и викторина, подготвени от ученици от V до VII клас с ръководител Елена Михалева -  учител, прогимназиален етап.

 

 

 

СМ