08
Сря, Фев
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Все още нямаме допълнителни указания как ще започне учебния процес след края на ваканцията на учениците. Това сподели пред „Старият мост“ директорът на свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“ Христина Милушева, потърсена за коментар от stmost.info.

„Ще започнем на потоци в различни часове с еднократно тестване на всички ученици в понеделник. Двукратно тестване на персонала в понеделник и четвъртък. Всички класове ще са присъствено“, каза още Милушева. За присъствено обучение засега потвърди и директорът на най-голямото училище в Свиленград – СУ „Д-р Петър Берон“, Мариан Боянов. Той сподели, че днес се очаква заповед с окончателното решение за старта на учебния процес. Stmost.info ще информира своите читатели, ако има промени.

Впрочем, вчера стана ясно, че на ротационен принцип ще учат учениците от 5-и до 12-и клас в някои големи области в страната – Пловдив, София, Варна, Русе и др. Това се налага заради все още високите нива на заболеваемостта от Ковид в България.

157 са новите случаи на коронавирусна инфекция в Хасковска област за изминалото денонощие, информират от оперативния щаб. Заболелите са от всички общини без Стамболово. Сред новозаразените са: дете от ДГ №4 в Димитровград, потребител от Дом за стари хора в Хасково, бежанец на 16 г. от Афганистан, настанен в СДВНЧ-гр.Любимец.

209 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 23569. Излекувани са 10910. Починали са 1348 души. Починали през предходните 24 часа са: жена на 70 г. от община Хасково; жена на 82 г. от община Тополовград и мъж на 55 г. от община Хасково.

СМ