Общество
Инструменти
Шрифт

Единадесетокласничката от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ Деница Михайлова се представи отлично на конкурс по творческо писане на английски език, съобщават от клуб „Млад репортер“ към училището.

Да участва в надпреварата я мотивира учителката ѝ по английски език Илиана Иванова. Темата, по която Дени писа, бе „Гравитацията вече не съществува“. "Стратегията в съчинението си изградих върху фантастична история в дневникова форма- космонавти аварират в Космоса след инцидент на планетата Земя и се срещат с друг екип земляни. Заедно отпътуват към чужда планета, за да изградят наново цивилизацията. Щастливият финал носи хуманитарната идея, че спасението съществува", сподели Деница пред stmost.info. Надявам се темата на следващия етап да ме вдъхнови така, че да представя достойно училището и преподавателите си, допълни още тя.

Творческата надпревара се проведе онлайн, като продължителността ѝ бе 1 час. В нея, освен Деница, се включиха и още 32-ма ученици от СУ "Д-р Петър Берон". Общо участниците пък бяха 3 000 от училища в цяла България. Въпреки високата конкуренция, разработката на Дени успява да впечатли 50-членната комисия, като я нарежда сред 126-е деца, продължаващи напред към националния кръг. Радвам се, че работата ми е заслужила да премине напред в конкурса, като това за мен е голямо признание, заяви Дени. Момичето смята да избере за втора матура след 12-и клас именно английския език. А състезанието ѝ дава кураж, че се справи успешно и на държавния изпит.

Впрочем, днес (21 януари) Деница навършва 18 години. Родена е в Свиленград, но живее със семейството си в близкото село Мезек. Баща ѝ Еленко Михайлов е международен шофьор. Майка ѝ Анелия Христова е безработна, а в момента учи "Икономика".

От СУ „Д-р Петър Берон“ пожелават успех на Дени на втория етап от състезанието, което ще се проведе в края на януари.

СМ