21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Пътят за Маточина най-после е включен в участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. Това личи от публикуваната от Агенция „Пътна инфраструктура“ карта с определените за ремонт трасета в Хасковска област.

Заради лошото състояние на пътната отсечка, неремонтирана от десетилетия, през февруари миналата година бе организиран пореден протест на местните хора. Те настояха държавата да отпусне 14 млн. лв. за цялостна реконструкция. Малко след това от Областното пътно управление в Хасково докладваха пред тогавашния областен управител Стефка Здравкова, че пътят е включен в ремонтната програма на АПИ за 2021 г. и вече е стартирала процедура по изготвяне на проекта: превантивен ремонт на път III-5509 Свиленград – Райкова могила – Щит – Пашово – Сладун – Варник – Маточина от км 0+000 до км 36+840. За спешен ремонт на пътя неколкократно настоя в качеството си на народен представител инж. Никола Динков.

През годината обаче реални действия по ремонта не бяха предприети и през есента на миналата година група селскостопански производители се организираха и започнаха сами да запълват дупките с бетон.

Сега отсечката е планирана за текущ ремонт. Необходимите средства ще дойдат от държавния бюджет и приходите от тол таксите, уточниха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване в списъка на други пътища , по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Те могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ, съобщават от двете ведомства.

СМ