29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Жена, преоблечена изцяло в черно, от няколко дни стряска жителите и най-вече децата в Свиленград. За това сигнализират в социалната мрежа Фейсбук. „Монахинята“, както я наричат мнозина, се разхождала по улиците из целия град, криела се по входовете на блоковете, тропала и по вратите на къщите, за да търси подслон, като след отказ тя продължавала да безпокои живеещите там.

Десетки са коментарите във Фейсбук във връзка със случая. Мнозина са в ущърб на жената, но има и такива, които я защитават. Всички обаче се питат къде е Полицията, за да се намеси.

„Старият мост“ потърси отговор на въпроса, като органите на реда заявиха, че не могат да направят нищо. Проверявали са я многократно, но жената е с легални документи. Жител на Германия е. Минавала през Свиленград на път за Турция, където обаче не я допускали да влезе на територията на страната. Вероятната причина за отказа е, че има ударен черен печат от властите в южната ни съседка. При положение, че не е извършила никакво престъпление в България и в частност в Свиленград, не може да я задържим или направим каквото и да е, коментираха още от Полицията.

Снимки: Фейсбук

СМ