13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

14 от творбите са на ученици от Любимец

Вълнуваща детска проява под наслов „Лекарите – нашите земни ангели“ трогна медиците на първа линия от УМБАЛСМ Н.И.Пирогов“.

По инициатива на Арт-къща „Куклите“ в София ученици на възраст от 7 до 16 г. от четири града в страната нарисуваха и подариха на лекарите за Коледа 30 картини. 14 от творбите са на деца от гр. Любимец, възпитаници на СУ „Желязко Терпешев“, НУ „Христо Ботев“ и НУ „Захари Стоянов“, съобщи арт-педагогът и техен наставник Мария Колева.

Доц. Петър Атанасов, началник на клиниката по вътрешни болести и завеждащ Ковид отделението в болницата, прие с благодарност детските рисунки. Жестове като този носят не само усмивки и радост на екипа на лечебното заведение, но и вдъхновяват лекарите да се изправят все така смело и отговорно пред трудностите и предизвикателствата на професията._

„Има и хубави моменти в нашата професия като този. Това много ни радва и даже до голяма степен ни помага, стимулира ни, дава ни смисъл на работата ни“ – сподели доц. Атанасов.

Той увери децата, че картините им ще бъдат закачени в коридорите на клиниката по вътрешни болести към болницата.

Снимки: 1. Част от децата от Любимец със своите рисунки 2. Рисунка на Виктория Бамбалова, на 16 год., от СУ „Желязко Терпешев“ 3. Рисунка на Николета Бамбалова, на 14 год. от СУ „Желязко Терпешев“