29
Чет, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кметът арх. Анастас Карчев: Дърветата ще бъдат запазени, с изключение на две

С първа копка днес от 11:00 ч. стартира реконструкцията на центъра на Свиленград от пл. „14 март“ до ул. „Цар Симеон Велики“. За периода на строителните работи този участък ще бъде поетапно затворен за преминаване, като модернизацията започва от сградата на Пощата.

На официалната церемония присъстваха кметът арх. Анастас Карчев, заместникът му Мария Костадинова, представители на фирмата изпълнител на проекта, служители на ОбА и много любопитни граждани. Преди да разбие бутилка шампанско в кофата на багера арх. Карчев разказа за това какво предстои да бъде направено. Проектът предвижда главната улица да стане модерна и красива пешеходна зона с водни и светлинни атракции, детски площадки и озеленяване. Изпълнението му е сред големите предизборни ангажименти на арх. Карчев.

Припомняме, че Общината е готова с идеен проект за благоустрояването на главния булевард още от 2013 г., когато се проведе архитектурен конкурс и бе избрано най-доброто предложение. Няколко години се търсеше финансиране, докато през декември 2020 г. с постановление на Министерски съвет община Свиленград получи 3 855 000 лева.

Впрочем, на наш въпрос, зададен му след края на церемонията „първа копка“, дали ще бъдат запазени дърветата по централната улица, арх. Карчев отговори положително. По думите му само две се налагало да бъдат премахнати, но пък щели да се засадят нови 34.

СМ