17
Сря, Юли
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Повреден кран в шахта над селото години наред излива тонове живителна течност

Питейна вода денонощно тече от повреден кран на шахта в с. Пъстрогор. „Изворът“ се намира на няколкостотин метра над селото край черен път за с. Момково срещу т. нар. Палдъмова круша. Ручеят се спуска надолу, вливайки се в дере и оттам – в преминаващата през селото река Канаклийка.

Проблемът е поне от 15 години, твърди 63-годишният местен жител Петър Петров, който потърси редакцията за разрешаването му. Земеделски площи по трасето са превърнати в мочурище, обрасли са с папрати и върбалаци.

Собственичка на нива, наводнявана от водата, преди години вдигнала скандал и се наложило да изместят „канала“, който в момента преминава по част от селски път. Има опасност водата да подкопае брега на дерето покрай къщата ми, и при порой през зимата да залее двора ми, опасява се Петров.

През есента на миналата година той потърсил съдействие от хасковската депутатка от ГЕРБ Евгения Ангелова. Бил изпратен авариен екип, който обаче отстранил друга, по-малка авария в този район – спукана тръба. Сериозният проблем обаче останал.

Това са големи загуби, които в крайна сметка всички ние плащаме, възмущава се Петър Петров. От ВиК обаче не взимали никакви мерки. Жители на селото предложиха да направим подписка, но им казах, че е по-добре да се обърнем за помощ към в. „Старият мост“, сподели той.

СМ