19
Пет, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Сакарското село Левка приюти доброволци от три континента, дошли в помощ на белошипата ветрушка, съобщават от организацията „Зелени Балкани“.

Младежите от Франция, Испания, САЩ, Бразилия и Нидерландия помагаха на екипа на проект „Живот за белошипата ветрушка“, който цели завръщане наа този птичи вид у нас! Всички те са студенти, а престоят им в Сакар е част от практиката им по време на обучението.

С готовност младите хора се включиха в ежедневната работа на екипа, като подготовката на храната, задължителните санитарни и хигиенни дейности в базата, грижата за „домашните любимци“, като магаричката Миша.

От своя страна екипът ни се постара да им предаде голяма част от знанията си, като с това със сигурност сме допринесли за тяхното професионално развитие, казват от Зелени Балкани. Доброволците обиколиха района и се запознаха с богатото му природно и културно наследство, бита на хората . С това престоят им в Сакар и България се обагри с допълнителен колорит и нови, прекрасни, емоции и впечатления, които ще отнесат у дома.

СМ