19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

99 635 лева я заделила Свиленградската община за предстоящи ремонти, обзавеждане и закупуване на мини багер.

Ще бъде благоустроено дворното пространство на детска ясла „Пролет“ в Свиленград. Прогнозната стойност е 11 166 лв. Вибропресовани тротоарни плочки ще заменят износените, ще бъдат поставени и нови градински бордюри.

Общината е планирала и текущ ремонт на сградата на читалище „Искра-1932” в село Димитровче. Предвидената сума е 1500 лв.

По закона за обществените поръчки ще бъде закупен нов мини багер за нуждите на ОП „Благоустрояване и озеленяване”. Планираните средства са 50 хил. лв.

Детските градини ”Зорница” и ”Снежанка”, ясла ”Пролет” в Свиленград и Домът за пълнолетни лица с психични разстройства в Пъстрогор ще получат нови професионални домакински уреди: тестомелачка , зеленчукорезачка, картофобелачка, електрическа пекарна, планетарен миксер, сушилня и др.

Нови легла, гардеробчета, шкафове за спално бельо, дидактични къщички във формата на влак и замък, куклен кът ще имат малчуганите от детски заведения, вкл. в Момково и Капитан Андреево. Подновяване на мебели ще има и в здравни кабинети.

Градската библиотека пък ще се сдобие с 50 сгъваеми стола.

СМ