15
Съб, Юни
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Балът на „Бероновци” е на 25 май в „Хестея”, а на професионалната гимназия в „Марица” на 26 май

Общо 121 абитуриенти от Випуск 2020-2021 ще изпратят двете училища в Свиленград по данни на техните директори.

60 са абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон” от три профила: „Технологичен”, „Хуманитарен” и „Природни науки”. 61 са завършващите ПГССИ „Христо Ботев” от специалностите „Селски туризъм”, „Малък и среден бизнес” и „Механизация на селското стопанство”.

Навръх 24 май, Денят на българската просвета и култура, е изпращането на зрелостниците и на двете училища. Тържествената церемония по раздялата с учителите, родното училище и предаването на школските знамена за „Бероновци” е от 8.30 часа, а за професионалната гимназия е от 9.00 часа. Тогава ще бъдат връчени и наградите на най-изявените ученици от двете училища.

„В деня, в който честваме един от най - светлите празници на България 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ПГССИ "Христо Ботев" ще връчи ежегодните си награди на своите ученици, постигнали завидни резултати в училищната и извънучилищната дейност”, каза директорът на училището Христина Милушева. Тя съобщи още, че призът на школото за „Ученик на годината” ще отиде при Милена Димитрова за постижения в областта на изкуството и литературата. Три самостоятелни изложби има организирани с творби на ученичката, както и многобройни участия в  международни, национални и регионални конкурси, олимпиади и състезания.

Абитуриентът Никола Стойчев ще получи наградата "Най - добър в професията". Той е победител в модул "Механизация на селското стопанство" на Регионалния кръг на Националното състезание "Млад фермер". "Отличник на випуска" е награда, която се връчва на учениците с отличен успех 6.00 през пълния курс на обучение. Тя ще бъде връчена на зрелостниците Виктория Георгиева, Стивън Секлемов, Хрисианна Вълчева и Цветидара Костадинова. Наградата "Спортист на випуска" е за Денислав Проданов - състезател по тенис на корт, първи в ранглистата за юноши до 18 г. и трети в ранглистата за мъже за 2020 г.

Абитуриентският бал на ПГССИ "Христо Ботев" е на 26 май в ресторант "Марица". Балът на СУ „Д-р Петър Берон” ще се проведе на 25 май в ресторант „Хестея” като началото на тържеството е предвидено за 20.30 часа.

Катя Иванова

Снимка: Абитуриенти от Випуск 2020