21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста двама босненски граждани, които обжалват отказа на Хасковския окръжен съд да промени мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки.

Двамата са арестувани на 24.05.2020 г. на ГКПП Капитан Андреево за пренасяне през границата на страната ни с товарен автомобил хероин с тегло 100,44 кг на стойност над 9 039 600 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Апелативните магистрати прецениха, че по делото има достатъчно доказателства, за да се потвърди извода, че направеното от Хасковския окръжен съд обосновано предположение, че двамата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, а представените договори за наеми и стаи в хотели не могат да заменят постоянния адрес. За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, двамата обвиняеми могат да извършат престъпление, да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Свиленград, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Определението на съда е окончателно.