29
Сря, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

215 384 лв. допълнително отпуска Министерският съвет за строителството на Детска градина „Снежанка“ в Свиленград. Решението бе взето на днешното заседание на кабинета.

2,4 млн. лева вече са осигурени за построяването на ново, модерно детско заведение тук. 2 млн. лева отпусна Министерството на образованието по приета специална програма за финансиране на общините в България на обща стойност 70 млн. лева. Останалите 400 хил. лева, необходими за изграждането, са от местния бюджет. Средствата от просветното министерство бяха осигурени и с активното съдействие на народния представител от нашия район д-р Георги Станков. Така той изпълни едно от обещанията си, дадени пред избирателите.

Проектът за изграждането на новата детска градина бе изготвен още преди 8 години. Липсата на финансиране обаче отлагаше реализирането му. Разчетите сега предвиждат до лятото на тази година новата детска градина да бъде напълно готова. В момента строителството върви по график. В нея ще се обучават 100 деца, разпределени в 4 групи.

СМ