15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Разследват приятелката на обвиняемия за съхранение на марихуана

Прокуратурата повдигна обвинение на 42-годишния свиленградчанин П. В. за управление на моторно-превозно средство след употреба на наркотици. Наложена му е мярка "Парична гаранция" в размер на 1 000 лв.

П. В. бе арестуван на 22- ри февруари след акция на полицията. Той пътувал с лека кола „Сузуки“ по улица „Ал. Стамболийски“ в града, когато бил спрян за проверка. При тестването с дрегер уредът отчел наличие на кокаин. Установено било също, че дрогираният е седнал зад волана, въпреки че шофьорската му книжка е била отнета.

Обвиняемият е бивш служител на ДАИ, прочул се преди няколко години с искането на подкуп от турски тираджия в разпространен видеоклип.

По време на акцията полицаите са проверили и 32 - годишната му приятелка, с която П. В. живеел на семейни начала. В джоба на якето й и при обиск на дома й на ул. „Христо Топракчиев“ в чекмедже те намерили 9,8 гр. марихуана. Срещу нея няма повдигнато обвинение, в момента се извършват процесуално-следствени действия и допълнителни експертизи, казаха от прокуратурата. Ако се установи вина, на нея ще бъде повдигнато обвинение за съхранение на наркотици.