21
Пет, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Трудна бе за нас, пенсионерите, изминалата 2020 година. Ние обаче не се отчаяхме и не загубихме чувството си за съпричастност и състрадание.

Заради пандемията не откриха новия ни пенсионерски клуб. Не се сбъдна мечтата ни да влезем в съвременно помещение, където да танцуваме, общуваме и веселим и където не се притесняваме, че отвсякъде вали и покривът на стария клуб може да падне на главите ни.

Но това не ни попречи да развиваме дейност, да подхващаме различни инициативи в помощ на хора от нашия клуб.

Заедно с председателката на нашата малка общност г-жа Калина Диманова решихме да зарадваме болни от клуба с пакет хранителни продукти. Направихме шест такива пакета, сложихме вътре по килограм сирене, кашкавал, маслини, мандарини. Тръгнахме с Калинка да раздаваме подаръците.

Най-напред отидохме в дома на Ленчето Таушанова – бивша десятничка в нашия клуб, която претърпя много сложна операция на сърцето. Едва стана от леглото да ни посрещне, а очите й бяха пълни с неописуема радост и благодарност.

После отидохме при Здравка, която лежа дълго време в болницата с коронавирус, предадохме продуктите на внучката й. Третият човек бе най-възрастният в нашия клуб – Теофилов. Показа се жена му, хиляди пъти ни благодари, когато разбра за какво сме отишли.

С много болка в душите бяхме и при Иван от ръководството на нашия клуб и помогнахме с каквото можем за болната му дъщеря.

Срещнахме се и със сина на най-дейния наш член – Димитър Пантелеев. От нас момчето научи, че баща му винаги във всичко ни е помагал, и много се трогна и зарадва.

Не подминахме и човека, който винаги с голямо желание пее и ни весели – Христо, който в момента е безработен и гледа болния си баща.

Телефоните на хората от ръководството на клуба пък прегряха от благодарности, след като изпратихме на домашните адреси на всички членове и десятници поздравителни новогодишни картички. Поздравихмеи ръководителите на другите два пенсионерски клуба в Свиленград, не подминахме и нашите спонсори.

Така завършихме 2020 г-, казахме й „сбогом“ и закачихме календарите на новата – 2021 г. Дано тя да бъде по-добра за всички!

Пенсионери от ПК „Александър Кипров“, Свиленград