23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

По искане на прокуратурата съдът задържа непълнолетен свиленградчанин за шофиране без правоспособност и за неспазване на полицейско разпореждане.

Постоянната мярка „Задържане под стража“ спрямо 17-годишния В.В., е за това, че е управлявал лек автомобил „Ситроен” без съответно свидетелство за управление и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, както и заради осуетяване на полицейска проверка чрез бягство с лек автомобил,  неподчинявайки се на издадените разпореждания на служители на РУ – Свиленград,

Както в. „Старит мост“ писа, на 21 януари 2021 г., около 2 ч., в Свиленград обвиняемият В. В. управлявал лек автомобил „Ситроен“, без да има правоспособност. На кръстовището ул. „Генерал Скобелев“  и ул. „Сан Стефано“  полицейски служители подали звуков и светлинен сигнал за спиране. Без да се съобразява с това, непълнолетният водач увеличил скоростта и продължил към промишлената зона на града. По-късно  той е бил задържан.

До момента В.В. е осъждан четири пъти. Последната му присъда е от декември 2020 г. - за подпомагане на граждани да преминат незаконно през страната.