25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Снимка на Христо Русев-младши е избрана като една от 30 -те най-добри снимки в света за 2020-та година в селекция на световната медия Business Inside „30-те най-въздействащи снимки на тема образование от света през 2020-година".

Фотосът е част от история, по която Христо работи през ноември м. г. Разказът му е за семейство от Варна, което среща трудности заради ограниченията, породени от коронавирус ограниченията в България, и е за световната агенция Getty Images.

Христо Русев, чийто творчески път тръгна от свиленградския вестник „Старият мост“, е номиниран и в още една годишна класация - на Италианската международна фотоагенция "NurPhoto", за която Христо също работи. Селекцията е вътрешна за най-добрите 180 снимки през изминалата година от всички фотографии на агенцията по целия свят. Избраните снимки на Христо са 3 и са единствени от България. На тях той е заснел общественозначими събития през 2020 – та: дезинфекция на църквата „Света Петка“ във Варна, дезинфекция на вагони на Държавната железопътна компания и сватба на млада двойка по време на коронавирус и въпреки ограниченията.

СМ