18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Двойно по-малко пациенти с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ – Свиленград.

Легловата база, определена за лечение на болни от КОВИД-19 в стационара, е наполовина заета – при всичко 41 места са настанени 20 души. Това сподели днес управителят на лечебното заведение д-р Димитър Ермов пред „Старият мост“.

Явно предприетите мерки, въпреки че не бяха крайни, дадоха резултат, подчерта д-р Ермов и добави: „Хората разбраха, че и от тях зависи да се спре разпространението на вируса и започнаха да се пазят.“

Останалите отделения в МБАЛ – Свиленград, продължават работата си, но не с пълен капацитет. „Хората избягват да постъпват в болница от страх да не се заразят с коронавирус, смята лекарят.

Сега с намаляването на броя на пациентите с коронавирус през последните дни започваме да възстановяваме предишния режим на работа, каза д-р Ермов. Персоналът и медицинските сестри, дислоцирани в КОВИД-отделението, постепенно се връщат по старите си работни места, отбеляза той.

Плановите операции обаче остават забранени до 31 януари.

През януари ще продължи ваксинирането на още 16 медици от здравното заведение. На 28 и 29 декември ваксини срещу КОВИД -19 бяха поставени на 15 лекари и 10 медицински сестри, за което писахме.

СМ