01
Пет, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

В навечерието на един от най-светлия християнски празници – Рождество Христово, малките деца от община Любимец ще получат подаръци за Коледа от немската инициатива „Коледен конвой“.

Идеята за включването на малчугани от малките населени места от общината е на Мъжки клуб „Раунд тейбъл“ - Пловдив.

Благотворителното начинание се реализира за втора поредна година в общината. То ще обхване всички деца от селата до 10- годишна възраст. Камионът с подаръците паркира пред общината, а лично заместник-кметът Тодор Милев и секретарят Христо Христозов приеха пратките с подаръци.

„Всеки подарък е различен и е подготвен от дете в Германия, според възможностите му, за дете на неговата възраст в България. Пакетите са с различно съдържание - играчки, кукли, дрехи, лакомства, ученически пособия, козметични принадлежности, зимни обувки и дрехи. Немските деца самостоятелно са подготвили подаръците, опаковали са ги, и едва тогава са ги предоставили на благотворителната организация.“ - каза Трифон Василев, основен организатор на разпределянето на подаръците за нашата община.

 Трифон Василев, който е родом от с. Лозен, е представител на благотворителната организация „Раунд тейбъл“. Негова е идеята и тази година да бъдат зарадвани деца от Община Любимец с подаръци за Коледа.

Със съдействието на общинския екип бе създадена необходимата организация за осъществяване на инициативата и разпределянето на подаръците по места.

Диана Атанасова