20
Чет, Юни
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

По бързо производство на Районна прокуратура – Свиленград, е осъден 32 – годишният румънски гражданин К.О. за причиняване на лека телесна повреда на митнически служител при изпълнение на служебните му задължения на ГКПП Капитан Андреево и за хулиганство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. 

По споразумението на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Свиленград, на К.О. е наложено наказание от  1 година „лишаване от свобода“  условно с изпитателен срок от 3 години. То е за причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в навехване на лявата ръка, както и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения  ред и изразяващи явно  неуважение към  обществото – неприлични жестове и обиди към митнически служители, които по своето съдържание се  отличават с изключителен цинизъм и дързост.

Както „ Старият мост“ писа, на 3 декември 2020 г.  на ГКПП Капитан Андреево, пристигнал автобус, движещ се по редовна линия от Турция за Румъния. В него пътувал румънският гражданин К.О. По време на митническата проверка в багажа му били намерени единични бройки дрехи, носещи знаци на запазени търговски марки. По този повод пострадалият митнически служител предприел действия за изземване на поставените в чанта стоки. В този момент К.О. му хванал ръката и я извил, вследствие на което му навехнал палеца. След това на английски език румънецът започнал на висок глас да обижда и показва неприлични жестове към служители на пункта.

Агресивният румънец веднага е бил задържан и пробван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 1,95 промила. Срещу него бе образувано бързо производство, което приключи с присъда в рамките на 5 дни.