19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Досегашната общинска съветничка от ГЕРБ Анелия Георгиева е назначена за втори заместник-кмет на Община Свиленград. Тя има за ресор хуманитарните и социалните дейности, туризма и спорта.

Георгиева е 30-годишна. Завършила е Социална педагогика в Бургаския университет „Асен Златаров“. Има две магистърски степени – по психология от ПУ „Паисий Хилендарски“, и по агроекология и растителна защита – от Тракийския университет в Стара Загора. Досега е работила като експерт в Държавната агенция по безопасност на храните. С листата на ГЕРБ е избрана за втори пореден мандат в тукашния Общински съвет /ОбС/. Омъжена е, има едно дете.

Кабинетът на новата заместничка на кмета арх. Анастас Карчев се намира непосредствено до неговия. Георгиева ще получава трудово възнаграждение в размер на 80 на сто от заплатата на градоначалника, която е 2 860 лева.

Решението Община Свиленград да има още един заместник-кмет, освен дългогодишната титулярка на поста Мария Костадинова, бе взето на последното заседание на ОбС. „За“ гласуваха 19 от общо 20 участвали в Интернет-сесията общински съветници. Един от БСП бе „въздържал се“.

Както „Старият мост“ писа, за последно втори зам.-кмет Свиленград имаше до 2012 г. Тогава от Белия дом си тръгна Ася Райкова, която бе назначена от кмета Георги Манолов през втория му мандат от квотата на БСП. Веднага след изборите в края на 2011 г. от ГЕРБ заявиха, че ще искат да имат зам.-кмет в общината. Тогава градоначалникът обаче излезе с изненадващ вариант – да има само един заместник. Така за пореден мандат досега вторият човек след кмет

а на Свиленград бе Мария Костадинова, назначена от Манолов след встъпването му в длъжност през 2004 г. Тя бе и в предизборния му щаб. СМ

На снимката: Анелия Георгиева с народния представител Георги Станков