14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

  Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняема Лили Божинова, на 49 г. заради измами със земеделски имоти.

По делото е установено, че обвиняемата Лили Божинова от с. Узунджово през юни 2018 г. се свързала по телефона с Р. Г. от Свиленград, която се занимавала със земеделие и наемала земя за отглеждане на различни култури. Измамничката твърдяла, че е брокер на недвижими имоти и че разполага с данни и информация за ниви с обща площ 146,946 дка в землищата на с. Дервишка могила, с. Райкова могила и с. Мустрак, които се продават на изгодни цени от собствениците им. Божинова успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, като предварително искала да й бъде дадено капаро. 

Така на няколко пъти пострадалата Р. Г. изпратила на „брокерката“ по електронен път общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са били възстановени и сделките не се били сключени. Делото е внесено за разглеждане в Районен съд – Свиленград.

Лили Божинова е осъждана и преди по същото обвинение. Както „Старият мост“ писа, през юни тази година тя бе осъдена от Свиленградския съд на 6 години затвор за измама при продажба на земеделски земи в района на с. Маточина. Тогава тя завлече с над 500 000 лв. семейството на Д. Николова от Свиленград, занимаващо се със земеделие. В момента измамничката изтърпява ефективното наказание „лишаване от свобода“ в Сливенския затвор.

СМ