25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок наложи свиленградският районен съд на Данаил Огнянов от Любимец за нанасяне на средна телесна повреда на свой близък, изразяваща се в отхапване на ухото. Присъдата е след споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

47-годишният Данаил Огнянов работел като пастир в гр. Любимец. На 12 май миналата година той отишъл в дома на сестра си, за да потърси мъжа, с когото тя живеела на семейни начала. Когато влязъл, видял съпруга А.С. / 40 г./ да готви на двора. Без да дава обяснения Данаил започнал да му нанася удари по главата. Пострадалият паднал на земята. Двамата се сборичкали. В схватката помежду им нападателят захапал лявото ухо на А.С., откъсвайки парче от него, което паднало на земята. Пострадалият е бил откаран в болница за оказване на спешна медицинска помощ.

Според свидетелски показания по делото, причината за инцидента е финансов спор между двамата заради 310 лева, които А.С. дал назаем на Данаил и парите не били върнати изцяло.

Определението на свиленградския съд  е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.