19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

1 година „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок наложи Районният съд в Свиленград на 45-годишния емигрант от Гана А.Г. за причиняване по хулигански подбуди на леки телесни повреди на двама полицейски служители.

 От 3 юли 2020 г., А.Г. пребивал в Дома за настаняване на чужденци в гр. Любимец. Там се установило, че по произход е от Република Гана, но от близо 15 години живеел в Испания. Бил без документи за самоличност. След като испанските власти потвърдили, че А.Г. постоянно пребивавал в страната, започнала административна процедура по предаването му. Обвиняемият отказал да подпише документите за връщането му в Испания.

На 3 август 2020 г. той също отказал да се подчини на полицейско разпореждане да се прибере в стаята си за проверка. Държал се агресивно, викал, обиждал дежурните полицаи и започнал да удря двама от тях. Според изготвената съдебномедицинска експертиза А.Г. е причинил на двама от тях лека телесна повреда – на единия - травматично разкъсване на тъпанчева мембрана на ухото и нараняване на дясната ръка, а на  втория – нараняване на лявата предмишница и контузия на дясното рамо. По делото са били разпитани свидетели, изготвени са експертизи  и др.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.